Aanpassen rechten gebruikers bij een klant
181b
Je leest in dit artikel over de rechten die gebruikers bij een klant hebben en hoe je deze kunt wijzigen. Medewerkers hebben altijd de meest uitgebreide rechten bij een klant. Deze kun je niet aanpassen. Je kunt er wel voor zorgen dat niet alle medewerkers toegang hebben tot een klant. Volg de juiste instructie:
- Instructie: Aanpassen rechten klantgebruikers en externe stakeholders
- Instructie: Aanpassen toegangsrechten medewerkers
Wat je nodig hebt
Voor het uitvoeren van de instructies in dit artikel heb je:
- de gebruikersrol beheerder of medewerker;
- de module Core;
- en geen abonnement nodig.
Voordat je verder gaat
- In Nmbrs Reporting zijn er 3 verschillende rechten bij een klant:
- Bij Geen toegang heb je helemaal geen toegang tot de gegevens of het dashboard.
- Als Editor kun je alle gegevens van de klant bekijken en bewerken.
- Als Viewer kun je de gegevens van het dashboard zien waar je rechten voor hebt, maar je kunt niets aanpassen. Je hebt geen toegang tot andere gegevens of dashboards.
Instructie: Aanpassen rechten klantgebruikers en externe stakeholders
- Kies in de Klantenmonitor de klant waarin je de rechten wilt aanpassen.
- Klik in de modulewissel op Core.
- Klik in het navigatiepaneel op Klantenkaart > Gebruikers.
- Klik op de gebruiker van wie je de rechten wilt aanpassen.
- Kies achter het dashboard waarvoor je de rechten wilt aanpassen voor Geen toegang, Editor of Viewer.
- Klik op Opslaan.
- Klik op Sluiten om het scherm af te sluiten.
Instructie: Aanpassen toegangsrechten medewerkers
- Kies in de Klantenmonitor de klant waarin je de rechten wilt aanpassen.
- Klik in de modulewissel op Core.
- Klik in het navigatiepaneel op Klantenkaart > Gebruikers.
- Zet het vinkje bij Alle medewerkers van…hebben toegang aan of uit.
- Als het vinkje uit staat:
- hebben medewerkers geen toegang meer tot de klant, tenzij ze op de lijst van medewerkers staan;
- zien alleen medewerkers die toegang hebben de klant in de klantenmonitor;
- staat de klant op privé.
- Er moet altijd 1 medewerker op de lijst staan. Deze medewerker heeft toegang tot de klant en kan de rechten wijzigen als dat nodig is.
- Zet je het vinkje uit? Dan word je automatisch toegevoegd aan de lijst.
- Je mag maximaal 15 medewerkers toevoegen aan een privé klant.
- Als het vinkje uit staat: